lauantai 28. helmikuuta 2009

Lumi ja jää












1. Ikebana asetelmassa maljakkoina jääkuutiot kasvimateriaalina kalla ja vihreä lehti
2. Ikebana asetelmassa keramiikkamaljakossa männyn kera pieniä kalloja ja tulppaaneja

Helmikuu on vaihtumassa maaliskuulle ja kevättä on jo ilmassa. Lunta olemme saaneet vähän enemmän kuin viimevuonna (muistaakseni) ja oikean talven tuntua on saatu kokea.
Talven, lumen ja helmikuussa Japaniin suuntautuneen matkan innoittamana alla muutama huomio talveen ja lumeen liittyen.

Kiinassa kuukin on kuumempi ja tästä voisi jatkaa, että Japanissa lumikin on valkoisempaa. Näin totesimme Hokkaidolle suuntautuneella matkallamme. Matkan tarkoitus oli käydä Sapporon Snow Festivalilla ja Lake Toyalla.

Festivaalilla on pitkät perinteet, sillä nyt oli järjestyksessä jo 60. Snow Festival. Tapahtuma järjestetään joka vuosi helmikuun ensimmäisellä viikolla. Viikon aikana lumiveistoksia on esillä Odori Parkissa ja jääveistoksia Susukino Parkissa sekä muita lumitapahtumia ympäri kaupunkia.














Veistoksia oli kaupunkilaisten tekemistä vähän pienemmistä valtaviin sponsoroiden rahoittamiin lumiveistoksiin. Lumiveistokset esittivät mm japanilaisia linnoja, Disney Worldia, Tokion Olympiakisa toiveita vuodelle 2016. Puistossa oli myös eri maiden joukkueiden lumiveistoskilpailuteokset. Mukana kisassa oli 12 maata mm. Thaimaa, Uusi-Seelanti, Korea, Suomi(kuva) ja Ruotsi. Jääveistokset puolestaan esittivät mm. Santory whisky baaria, maailmanpyörää, merenneitoja, erilaisia kaloja ja lintuja. Mukana oli myös veistos, jonka sisään oli upotettu oikeita kaloja mm pallokala ja rapuja. Eli mukaan mahtui monen moista. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 2 miljoonaa turistia.
Lisää lumiaiheesta Katjan blogissa www.kasikainen.blogspot.com/
Luonnon muovaamia lumiveistoksia ja talventörröttäjiä















Talvisuojaus
Ume-puiden kukintojen lisäksi Tokion puutarhoissa riitti ihasteltavaa. Nyt on erityisesti mainittava mäntyjen lumen painoa vastaan tehdyt talvisuojaukset. Suojausrakennelmat olivat kuin taideteoksia. Suojaukset osoittivat myös sen kunnioituksen mitä japanilaiset osoittavat vanhoja, ainutlaatuisen muotoisia puita kohtaan.

Mänty ja suojausohjeet Koishikawa Korakuen puutarhasta.































Kenrokuen veden päälle kaartuvan männyn suojaus (photo Katja Asikainen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti