keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Härän vuosi 2009


Aasialaisen kalenterin mukaan 26. tammikuuta siirryttiin rotan vuodesta härän vuoteen juhlavin menoin etenkin Kiinassa. Myös Japanissa aasialainen eläinkalenteri on käytössä ja härkää esittävät amuletit otettiin käyttöön heti vuoden vaihteessa niin temppeleissä, yrityksissä kuin kodeissakin.

Vanhan japanilaisen tarun mukaan Buddha kutsui kaikkia maailman eläimiä luokseen. Hän lupasi kaikille lahjan mikäli he osoittaisivat hänelle kunnioitusta saapumalla paikalle. Vain 12 maailman eläimistä saapui ja ne saapuivat alla luetellussa järjestyksessä eli rotta ensin ja sen jälkeen härkä, tiikeri jne. Nämä eläimet saivat lahjaksi oman nimikkovuoden ja vuodet sitä mukaa "perivät" eläimensä ominaisuudet.

Aasialainen kalenteri (kierto 12 vuotta )
rotta (1996)
härkä (1997)
tiikeri (1998)
jänis (1999)
lohikäärme (2000)
käärme (2001)
hevonen (2002)
lammas (2003)
apina (2004)
lintu (2005)
koira (2006)
villisika (2007)
rotta (2008)härkä (2009) jne

Härän vuotta pidetään pohdinnan, sadonkorjuun ja varovaisten päätösten aikana. Härkä (ushi) symboloi työn avulla saatavaa vaurautta, tänä vuonna siis kannattaakin panostaa työhön, jotta saavuttaa tuloksia! Kiinalaisen feng sui -mestarin Raymond Lon mukaan tästä Härän vuodesta tulee maan vuosi, jolloin ihmiset pitävät hengähdystauon ja pohdiskelevat, mitä heidän pitäisi tehdä myrskyisen viime vuoden jälkeen.

Härän vuonna syntynyt henkilö on puolestaan rauhallinen, kärsivällinen ja järjestelmällinen, sekä tietenkin väsymätön työntekijä. Härkiä pidetään luotettavina ja vakaina henkilöinä. He ovat erinomaisia järjestelijöitä. He ovat uskollisia, mutta myös pitkävihaisia jos heidät petetään.

Kuvassa härkää kuvaava amuletti, ema. Ema on temppeleistä saatava puutaulu, johon voi kirjoittaa toiveensa/rukouksensa/toivotuksensa ja jättää sen temppeliin jumalten huomaan.

3 kommenttia:

 1. Tämä oli mainio ja hyvin kirjoitettu tiivistelmä aiheesta. Tsemppiä uudelle blogille.

  VastaaPoista
 2. Olipa mukavaa luettavaa. Odotan innolla tulevaa.

  Ikebanayhdistyksen uusitut kotisivut löytyvät osoitteesta www.ikebanayhdistys.net

  terveisin
  Seiran

  VastaaPoista
 3. i found the crystal package most interesting one at www.auracamera.com

  VastaaPoista