maanantai 20. huhtikuuta 2009

Purjeet ja Kuut

Kauniaisten Kansalaisopiston maaliskuun ikebana-viikonloppukurssilla teetätin kaksi työtä, jossa oppilaat saivat käyttöönsä samanlaiset maljakot, ensimmäisessä ns. purjeen valkoisena tai mustana ja toisessa kuumaljakon.

Ensimmäisessä työssä tarkoituksena oli löytää mahdollisimman monta erilaista käyttötapaa tuolle "purje" maljakolle kun muut materiaalit olivatkin vapaavalintaisia. Esimerkkikuvina syntyneistä ikebana-asetelmista ovat paju ja kurkkiva tulppaani, vihreät lehdet ja neilikka, elegance-neilikan nuppu ja maljakon pinnan rikkova juuri sekä mahtipontiset tähdikit.

Toisessa tehtävässä kaikki saivat käyttöönsä kuumaljakon, mutta myös käytettävä materiaali oli määrätty. Materiaaliksi valittiin kuivaa materiaalia, koska asetelman tuli kestää huoltamatta kokonainen kuukausi. Kaikille yhteinen materiaali oli kuivunut rakkolevä ja väriläisikinä käytettiin mitsumataa, kuitukangasta ja kuivattuja/värjättyjä lehtiä sekä lastua. Yksittäisistä ikebana-asetelmista syntyi näin kokonaisuus, joka asetettiin roikkumaan opiston porraskuilun kaiteelle.

Työ on nyt osa opiston kevätnäyttelyä ja näyttelyyn voi vapaasti tutustua 21. - 24.4.2009, kanslian aukioloaikoina sekä la 25.4 ja su 26.4, klo 12-16.


Lisätietoja:
www.kauniainen.fi/palvelut_ja_lomakkeet/koulutus_ja_opiskelu/kansalaisopisto/ajankohtaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti